Celebrating Knowledge

This winter, gastronomic expertise from all over the globe comes to Montreal! The festival’s Finest Tables welcome culinary professors from the world’s best hotel schools and internationally famous chefs, who will share their know-how to bring you many mouth-watering moments!

Guests

 Alexander Bãckman

Alexander Bãckman (Sweden)
Auberge Saint-Gabriel

Host
L'Auberge Saint-Gabriel
Chef: Ola Claesson
David Baroche

David Baroche (France)
Brasserie Baroche

Host
La Société Bistro
Chef: Gilles Tolen
Vincent Bezy

Vincent Bezy (France)
Lycée Brise-Lame

Host
Blumenthal, Maison du Festival
Chef: Rémi Brunelle
Nicolas Borombo

Nicolas Borombo (France)
Le Kaïku

Host
W Montreal's restaurant
Chef: Gregory Faye
Mathieu Bourdages

Mathieu Bourdages (Quebec)
Kitchen Galerie

Hosts
Kitchen Galerie
Chef: Mathieu Cloutier
Martin Brisson

Martin Brisson (Quebec)
La Galouïne Auberge & Restaurant et Terroir Boréal

Host
Blumenthal, Maison du Festival
Chef: Rémi Brunelle
Mathieu Cloutier

Mathieu Cloutier (Quebec)
Kitchen Galerie

Hosts
Kitchen Galerie
Chef: Mathieu Cloutier
Laurent Devos

Laurent Devos (Belgium)
Institut Roger Lambion

Hosts
ITHQ-Institut de tourisme et d'hôtellerie du Québec
Chef: Jonathan Lapierre-Réhayem
Marco Antonio  Estrada Gallardo

Marco Antonio Estrada Gallardo (Mexico)
Instituto Gastronómico CORBUSE/Aliat Universidades

Hosts
Chez Victoire
Chef: Alexandre Gosselin
Glenn Forbes

Glenn Forbes (Quebec)
La Cache d'Amélie

Host
Ikanos
Chef: Constant Mentzas
Johan Forton

Johan Forton (France)
Institut Emile Gryzon

Host
ITHQ-Institut de tourisme et d'hôtellerie du Québec
Chef: Jonathan Lapierre-Réhayem
Jessica Gilly

Jessica Gilly (France)
Lycée Brise-Lame

Host
Blumenthal, Maison du Festival
Chef: Rémi Brunelle
Claes Grännsjö

Claes Grännsjö (Sweden)
NOOK

Host
L'Auberge Saint-Gabriel
Chef: Ola Claesson
Thomas Haas

Thomas Haas (Quebec)
Thomas Haas Chocolaterie

Host
Maison Boulud
Chef: Riccardo Bertolino
Jessica Harnois

Jessica Harnois (Quebec)
Vins au féminin

Hosts
Alexandre et fils
Chef: Christian Peillon
Christophe Haton

Christophe Haton (France)
École Supérieure de Cuisine Française - Écoles Grégoire, Ferrandi

Hosts
Europea
Chef: Jérôme Ferrer
Patrick Kriss

Patrick Kriss (Quebec)
Alo

Host
Maison Boulud
Chef: Riccardo Bertolino
Julien Lefebvre

Julien Lefebvre (France)
Château Cordeillan-Bages

Host
La Chronique
Chefs: Marc de Canck, Olivier de Montigny
Bernard L'Hôte

Bernard L'Hôte (Quebec)
École des métiers de la restauration et du tourisme de Montréal

Host
Vertige
Chef: Thierry Baron
Suzy Rainville

Suzy Rainville (Quebec)
Restaurant Baumann

Host
Le Chasse-Galerie
Chef: Alexandre St-Amand Tremblay
Jean Sébastien Sicard

Jean Sébastien Sicard (Quebec)
Chez Mathilde

Host
Le Chasse-Galerie
Chef: Alexandre St-Amand Tremblay
Emmanuel Simon

Emmanuel Simon (France)
Institut Emile Gryzon

Host
ITHQ-Institut de tourisme et d'hôtellerie du Québec
Chef: Jonathan Lapierre-Réhayem
Alexandre St-Amand Tremblay

Alexandre St-Amand Tremblay (Quebec)
Le Chasse-Galerie

Hosts
Kitchen Galerie
Chef: Mathieu Cloutier
Jean-Baptiste Thomaes

Jean-Baptiste Thomaes (Belgium)
Château du Mylord

Host
ITHQ-Institut de tourisme et d'hôtellerie du Québec
Chef: Jonathan Lapierre-Réhayem
Alain Verzeroli

Alain Verzeroli
L'Atelier de Joël Robuchon

Host
L'Atelier de Joel Robuchon
Chef: Éric Gonzalez
Joseph Viola

Joseph Viola (France)
Daniel & Denise

Hosts
Renoir
Chef: Olivier Perret

Planète Montréal

The Festival’s Finest Tables welcome public figures from all walks of life in a series of one-of-a-kind activities in the true MONTRÉAL EN LUMIÈRE spirit, breaking down barriers between disciplines while promoting the talents Montreal has to offer.

Guests

Les Voix Ferrées

Les Voix Ferrées (Quebec)
Artiste

Host
Au Petit Extra

Brigitte Boisjoli

Brigitte Boisjoli (Quebec)
Artiste

Host
Le Montréal

Jessica Harnois

Jessica Harnois (Quebec)
Alexandre et fils

Hosts
Alexandre et fils

Florence K

Florence K (Quebec)
Artiste

Host
Helena

Featured region: Côte-Nord

TDiscover the best of Quebec’s boreal flavours. From Tadoussac to Blanc-Sablon, producers and chefs from the Côte-Nord region boast unique gourmet experiences, bringing you little-known culinary treats from northern Quebec.

Guests

Martin Brisson

Martin Brisson (Quebec)
La Galouïne Auberge & Restaurant et Terroir Boréal

Host
Blumenthal, Maison du Festival

Glenn Forbes

Glenn Forbes (Quebec)
La Cache d'Amélie

Host
Ikanos

Jean Sébastien Sicard

Jean Sébastien Sicard (Quebec)
Chez Mathilde

Host
Le Chasse-Galerie

Advertisement
Public partners